1. kvartal 2020: Gode resultater for Norconsult

Nyheder
11.maj 2020

Norconsult omsatte i 1. kvartal 2020 for 1.801 MNOK mod 1.621 MNOK i samme periode sidste år. Det er en stigning på 11 %, hvor den organiske vækst fra opkøb udgør 6 %. Driftsresultatet er 124 MNOK mod 127 MNOK i 1. kvartal 2019.

1. kvartal 2020: Gode resultater for Norconsult

Øgede goodwillafskrivninger og en noget svagere resultatudvikling i dele af virksomheden er med til at trække driftsmarginen ned.

Det er virksomhedsområdet Norden, der har oplevet den største vækst i omsætning i 1. kvartal med en bruttoomsætning, der er 96 MNOK højere end i samme kvartal sidste år - en stigning på 24 %.

– Når man tager højde for corona-situationen, er vi godt tilfredse med udviklingen i 1. kvartal. Det er især glædeligt at se, at Norconsult vokser i både Danmark og Sverige, siger koncernchef Per Kristian Jacobsen.

Stor aktivitet i 1. kvartal 2020 

Norconsult bidrager med flere projekter i Københavns bæredygtige bydel, Nordhavn: Danmarks nye Landsret, der skal certificeres til DGNB-guld, er i udførselsfasen, og bydelens første almene boligbyggeri Orienten, der bidrager til mangfoldighed i det attraktive kvarter ved vandet, står nu færdigt.

Det strategiske byggepartnerskab med KAB «& os» er blevet skudt godt i gang med sin første boligrenovering, og så er flere store skoleopgaver, der omfatter både renoveringer og kapacitetsudvidelser, i projekteringsfasen på tværs af landet.

I Sverige har Norconsult blandt andet vundet et stort boligprojekt med PEAB i Partille uden for Gøteborg. Og i Norge har Norconsult bl.a. vundet forundersøgelsen for Ocean Space Centre i Trondheim samt underskrevet en aftale om driftsassistance vedr. vand og afløb i regionen Romerike nord for Oslo.

I 1. kvartal har Norconsult købt virksomhederne SG Arkitektur AS i Hønefoss og Kosbergs Arkitektkontor AS i Molde.

Usikre fremtidsudsigter

Corona-situationen skaber usikre udsigter for bygge-, anlægs- og ejendomsbranchen, måske især i den private sektor. Norconsult fokuserer på at føre en tæt og positiv dialog med kunder og samarbejdspartnere om igangværende projekter. Som virksomhed oplever vi, at de fleste projekter bliver håndteret på en god måde og skrider fremad.

– Til trods for at markedsudsigterne lige nu er usikre, kan vi se, at den aktuelle situation har været med til at styrke os på flere områder. Hele branchen har løftet sig digitalt, og det er imponerende at se, hvordan en hel branche nu samarbejder på nye måder for at holde hjulene i gang, afslutter koncernchef Per Kristian Jacobsen.