Tredje kvartal 2019: Norconsult fortsætter den positive udvikling

Nyheder
28.november 2019

I tredje kvartal af 2019 omsatte Norconsult for MNOK 1.314, en stigning på 8,8 procent sammenlignet med samme periode i 2018. Driftsresultatet lander på MNOK 132 for kvartalet mod MNOK 94 i tredje kvartal 2018.

Tredje kvartal 2019: Norconsult fortsætter den positive udvikling
Koncernchef Per Kr. Jacobsen (foto Thomas Brun-NTB)

Den underliggende organiske vækst i bruttoomsætning i tredje kvartal af 2019 er på cirka 11 procent. Den største omsætningsstigning i dette kvartal er i området Norden, hvor bruttoomsætningen er MNOK 85 højere end i samme periode i 2018.

Indtil videre er Norconsults samlede omsætning MNOK 4.472 mod MNOK 3.776 i tredje kvartal 2018. Det er en stigning på MNOK 696 eller 18,4 procent, hvor den organiske vækst er 11 procent. Driftsresultatet for perioden er MNOK 367 (MNOK 298 i 2018), og årets driftsmargin er indtil videre 8,2 procent (7,9 procent i 2018).

Stigningen i omsætning skyldes både opkøb, rekruttering og et højt aktivitetsniveau.

Høj aktivitet og solid vækst

– Kundeværdi er overskriften på Norconsults strategi, og andre vigtige fokusområder er digitalisering, bæredygtighed og samarbejde. Vi er tilfredse med, at strategien bidrager til at skabe bæredygtig vækst, både for vores kunder og for Norconsult. Vores ambition er at vokse i Norden, og det er derfor ekstra glædeligt at se, at en væsentlig del af omsætningsvæksten kommer fra Sverige og Danmark. Vi har opnået en god integration af flere af de opkøbte virksomheder, og samtidig fortsætter den organiske vækst, siger Norconsults koncernchef Per Kristian Jacobsen.

I tredje kvartal overtog Norconsult Norges største selvstændige rådgivende ingeniørfirma inden for elektroteknik, ECT AS, som har 115 medarbejdere. Opkøbet styrker Norconsults position inden for elektroteknik og projektgennemførelse. Norconsult har også styrket sit arkitektmiljø i Tromsø med opkøbet af Borealis Arkitekter AS. Derudover har virksomheden styrket sin tværfaglige kompetence i region Østlandet med opkøbet af Øvre Romerike Prosjektering AS, som har base i Jessheim. Med opkøbet af SK Langeland AS styrker Norconsult sin tilstedeværelse i Rogaland og Ryfylke. Tidligere i år styrkede Norconsult sin position på arkitektsiden i Danmark med opkøbet af KHS Arkitekter A/S. Det samme gælder i Island, hvor Norconsults datterselskab Nordic har overtaget Arkthing EHF. Datterselskabet Technogarden, som arbejder med bemanding, har købt Ildne AS i Bergen og Technical Resources AS i Kristiansand.

Et kvartal med god fremdrift

I tredje kvartal har Norconsult vundet og været engageret i flere store og vigtige projekter. Norconsult skal sammen med Peab og Nordic renovere og udbygge Eikeli videregående skole på Hosle i Bærum. Norconsult har også vundet to rammeaftaler med Statsbygg om teknisk tilstandsanalyse af alle Statsbyggs bygninger i områderne Midt og Oslo. Norconsult Informasjonssystemer indgik i september en aftale med Statens vegvesen om levering af en cloud-løsning til styring af projektøkonomi

I Norge har Norconsult en vigtig rolle i projekteringen af Ny lufthavn Bodø. Virksomheden er også involveret i projekteringen af intercity-strækningen Drammen-Kobbervikdalen. Norconsult har i den seneste tid fået et solidt fodfæste på sygehusmarkedet og er lige nu i gang med at projektere et antal sygehusbyggerier, herunder blandt andet en ny protonbygning ved Radiumhospitalet i Oslo og på Hammerfest sygehus. Derudover er virksomheden involveret i arbejdet med Bybanen i Bergen og det videre arbejde med E39 mellem Kristiansand vest og Mandal øst. Den 18. september stod statsminister Erna Solberg for åbningen af Norges største vandkraftværk, Vamma 12 i Østfold. Norconsult har stået for projektering og været arkitekt på det tegningsløse projekt.

Den 12. juli blev Mörbylånga Vattenverk i Sverige indviet. Her har Norconsult projekteret en unik vandrensningsmetode, som vil forsyne indbyggerne på det sydlige Øland med drikkevand. Norconsult spiller også en central rolle i projekteringen af et nyt vandtårn i Varberg. I Danmark er virksomheden godt i gang med projekteringen af instituttet DTU Vindenergi og en ny forskningsbygning til DTU Miljø.

Norconsult 90 år: Giver tilbage til samfundet

I forbindelse med virksomhedens 90-årsjubileum i 2019 valgte Norconsult at engagere sig i indsamlingerne TV-aksjon og CARE. Virksomheden donerede en gave på 1 million norske kroner, og medarbejderne engagerede sig i indsamlingen på forskellige måder.

Kontaktperson

Profilbillede av Thomas Bolding Rasmussen
Thomas Bolding Rasmussen
Administrende direktør