Illustration fra svømmehallen ved Skolen på Hannemanns Allé, som Nordic Office of Architecture netop nu er i gang med at realisere for Byggeri København.
Illustration fra svømmehallen ved Skolen på Hannemanns Allé, som Nordic Office of Architecture netop nu er i gang med at realisere for Byggeri København.

Nordic Office of Architecture Danmark vinder rådgiverudbud på ny svømmehal og botilbud på Beauvaisgrunden i København

Københavns Kommune har netop underskrevet kontrakt med Nordic Office of Architecture Danmark A/S som totalrådgiver til projektet om ny svømmehal og botilbud på Beauvaisgrunden. Med projektet fortsætter Nordic sit arbejde i området i denne anden etape i udbygningen af Beauvaisgrunden.

På en tom grund på hjørnet af Rovsingsgade og Lyngbyvej på Ydre Østerbro - i folkemunde kaldt Beauvaisgrunden - skal der bygges en ny svømmehal og et nyt botilbud. Det er et projekt, der kigger ud i fremtiden, men inden længe sætter Byggeri København projekteringen af det komplekse projekt i gang, og med tiden vil det give nyt liv til området.

Københavns Kommune har nu udpeget totalrådgiveren for projektet. Vinderen af udbuddet er et erfarent hold, hvor Nordic Office of Architecture står i spidsen som totalrådgiver med Afry, OBH, Teknologisk Institut og D+O som underrådgivere.

Københavns Kommune, skriver i deres pressemeddelelse:

Efter en vellykket udbudsproces har vi nu udpeget totalrådgiveren for projektet. Vinderen af udbuddet er et erfarent hold, hvor Nordic Office of Architecture står i spidsen som totalrådgiver. Vi ser frem til at samarbejde med dem og til sammen at skabe et helt unikt byggeri med et botilbud på toppen af en svømmehal. Projektet vil uden tvivl forvandle området og berige det med en svømmehal og et åndehul for de lokale.

I alt tre rådgiverteams var prækvalificeret til at afgive tilbud på opgaven. Team Nordic havde den bedste kombination af pris, organisation, funktionel vision og proces og løb med sejren.

Direktør Mads Engel, Nordic København, siger:

Hos Nordic er det vores kerneopgave at bygge arkitektur, der understøtter et levende og bæredygtigt samfund. Det er vi rigtigt glade for fortsat at kunne bidrage til sammen med Københavns Kommune på Beauvaisgrunden.

Vi kommer til at drive projektet helt fra de indlende idéer og til byggeriet bliver taget i brug og er stolte over at Københavns Kommune har betroet os og vores dygtige og erfarne team denne vigtige opgave. Vi ser frem til at trække vores kompetencer indenfor både svømmehalsbyggeri og botilbud ind i processen og skabe et imødekommende og velfungerende byggeri til københavnerne.

Byggeriet lægger sig godt op af Nordics øvrige projekter med blandende brugergrupper. På Skolen på Hannemanns Allé samles skole, svømmehal og fritidsfaciliteter mens den lokale fodboldklub er flyttet sammen med plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg.

Kreativ direktør Susanne Hansen, Nordic, siger:

Det er en utroligt meningsfuld opgave. En af Københavns sidste industrigrunde skal transformeres til et nyt sundhedskvarter, der kombinerer almene boliger med plejeboliger, botilbud og en ny offentlig svømmehal. Vi vil arbejde for at det nye kvarter fremstår trygt og imødekommende for hele bydelen og samtidig sikre, at dagligdagen fungerer for borgere med meget forskelligartede behov.

Der skal stadig være plads til naturen når projektet er færdigt. Mens grunden har stået tom, har det naturen taget over, og vi kan se at bydelens beboere har taget stedet i brug som rekreativ oase. Det er nogle kvaliteter vi gerne vil bringe ind i projektet, så området stadig fremstår naturrigt og åbent mod omgivelserne når det er færdigt.

Vi skal udvikle projektet i tæt samarbejde med Københavns Kommune hvilket giver os en helt unik mulighed for at prioritere bæredygtighed helt fra start i projektet. Allerede på skitseniveau kommer LCA og CO2 til at spille en afgørende rolle som både prioriterings- og designværktøj.

Fakta om projektet

Opgaven omfatter totalrådgivning i forbindelse med opførelsen af en svømmehal, et botilbud og dertil hørende udearealer på Beauvais grunden på hjørnet af Lyngbyvej og Rovsingsgade i København. Opgaven vedrører faserne fra brugerproces, forundersøgelser og dispositionsforslag til og med 1 års eftersyn.

Projektet omfatter 4.600 m² svømmehal, 3.356 m² botilbud og et større landskabsprojekt.

Beauvaisgrunden husede tidligere Beauvais fabrikker. Området bliver nu omdannet til nyt byområde i tre etaper. Nordic har tidligere realiseret 69 almene lejeboliger ”high five” på udviklingsplanen første etape - et projekt udviklet i samarbejde med Lejerbo.