Norconsult i ny overtagelse af specialister i jordbunds- og miljøundersøgelser

Den sjællandske afdeling af den rådgivende ingeniørvirksomhed Franck Miljø- og Geoteknik bliver fra i dag en del af Norconsult. Dermed styrker Norconsult sine ydelser inden for miljø- og geoteknisk rådgivning, og en ny specialiseret afdeling etableres i Smørum. Opkøbet er det ottende i rækken siden 2017.

Norconsult fortsætter med at styrke sin position på det danske marked gennem opkøb. I dag byder virksomheden velkommen til 17 nye medarbejdere fra Franck Miljø- og Geoteknik øst, efter at en købsaftale er gennemført.

Med opkøbet vokser Norconsult til ca. 570 medarbejdere i Danmark og styrker kompetencerne inden for jordbunds- og miljøundersøgelser, herunder boreteknik.

”Vi er meget glade for at kunne byde nogle nye, dygtige medarbejdere velkommen i Norconsult. Det giver os endnu bedre mulighed for at servicere vores kunder med de bedste kompetencer, og jeg forventer, at det vil føre positive synergier med sig og bidrage til vores forretnings fortsatte vækst. Samtidig giver overtagelsen os en unik mulighed for at etablere et endnu stærkere fagligt miljø på Sjælland. Med ca. 70 medarbejdere bliver vi en af de stærkeste rådgivere på feltet,” siger Thomas Bolding Rasmussen, koncerndirektør i Norconsult Danmark A/S.

Også hos Franck Miljø- og Geoteknik glæder man sig over opkøbet og de muligheder det giver for medarbejderne.

"Jeg er stolt over at overdrage en velkørende forretning med dygtige medarbejdere, som nu kan se frem til nye muligheder hos Norconsult. Dette skridt åbner døren til et større fagligt miljø, som vil gavne den enkeltes udvikling. Samtidig er jeg overbevist om, at Norconsult vil høste værdifulde synergier, der vil komme både medarbejderne og forretningen til gode,” siger Peder Hauritz, der fortsætter som direktør hos Franck Miljø- og Geoteknik på det tilbageværende kontor i Horsens.

Otte opkøb på seks år

Overtagelsen af Franck Miljø- og Geoteknik øst er det ottende opkøb i Danmark siden 2017 og det tredje i 2023 for Norconsult. Tilbage i 2022 overtog Norconsult ligeledes specialister inden for det geotekniske område, da JORD●MILJØ A/S samt søsterselskabet JORD●TEKNIK A/S sluttede sig til virksomheden.

”Jeg er stolt af, at vi har gennemført en række vellykkede integrationer. Vores stærke kultur, der bygger på frihed til, at medarbejderne kan operere og træffe beslutninger lokalt, har vist sig at være nøglen til netop det. Jeg er overbevist om, at integrationen af Franck Miljø- og Geoteknik øst også vil blive en succes. Det lover rigtig godt for fremtiden, at vi nu tilfører endnu mere volumen på et område, som er meget efterspurgt blandt vores kunder,” siger Thomas Bolding Rasmussen. 

NORCONSULT I DANMARK

Norconsult A/S beskæftiger efter overtagelsen af Franck Miljø- og Geoteknik øst ca. 570 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Ballerup, Kolding, Grenå, Esbjerg, Horsens og nu Smørum. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien.

NORCONSULT KONCERNEN

Norconsult er en konsulentvirksomhed med 6.000 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norden. Virksomheden udfører hvert år en lang række opgaver for private og offentlige kunder inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand og spildevand, industri, miljø, sikkerhed, arkitektur, planlægning og IT. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Franck Miljø- & Geoteknik

Franck Miljø- og Geoteknik er førende inden for geotekniske løsninger og jordboringer i Danmark. Afdelingen i Smørum, bestående af 17 medarbejdere, er nu blevet en del af Norconsult, som etablerer en ny fælles afdeling for Miljø- og Geoteknik på lokationen i Smørum bestående af ca. 70 medarbejdere. Med en historik på over 50.000 sager og 100.000 boreprojekter bringer virksomheden solid erfaring og ekspertise med sig ind i Norconsult.