Danmarks første DGNB Drift platincertificering

Norconsult har som DGNB Auditor været en del af KIRKBIs re-certificering og med en målrettet indsats med henblik på DGNB Drift Platin-certificering af en af deres ejendomme. Rådet for Bæredygtig Byggeri har netop tildelt bygningen Danmarks første platincertificering i kategorien DGNB Drift.

Østergade 26 er en af Strøgets bevaringsværdige bygning fra år 1900 med en stor historisk værdi, og processen ifm. DGNB Drift har krævet et stærkt samarbejde imellem Norconsult, KIRKBI og andre interessenter.

 

DGNB Auditor på projektet, Radoy Dimitrov Ugrinov, fortæller om DGNB certificeringer:

”I henhold til vores nationale målsætninger og vores forpligtelser til EU, skal Danmark være klimaneutral i 2050. Da 20 % af Danmarks nationale CO2-udledning kommer fra energiforbruget i vores bygninger, står bygge- og ejendomsbranchen over for en udfordring. Optimering af bygningsdriften oplever jeg er en betydelig forbedrings mulighed, set ud fra et fagligt syn, hvis vi ønsker at opnå vores klimamål”.

Radoy fortsætter: ”Vi er glade for samarbejdet med KIRKBI på denne re-certificering og, at KIRKBI som de første har opnået platincertificering i DGNB Drift, i Danmark. Vores rolle på projektet har været at fungere som DGNB Auditor inden for Bygninger i Drift”.

 

Steen Pedersen Head of Global Real Estate i KIRKBI A/S, kommenterer:

”Vi er stolte over at modtage en platincertificering af Rådet for Bæredygtigt Byggeri for vores arbejde med Østergade 26. Vi er gået til opgaven med en stor portion ydmyghed og dedikation, da bygningen er historisk og bevaringsværdig. For KIRKBI er det af afgørende betydning, at de bygninger, vi ejer, følger med tiden og lever op til strenge bæredygtighedskrav – uden at ændre på bygningens smukke facade eller konstruktion”.

Kilde: KIRKBI

 

 

DGNB Drift Platin af Østergade 26

DGNB Drift-certificeringsordningen som princip tager hensyn til både miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet og social kvalitet. Østergade 26 repræsenterer alle 3 aspekter af bæredygtigheden; både den miljømæssige, den økonomiske og den sociale bæredygtighed, hvor den i alle 3 scorer godt over 60% i hver kvalitet.

Projektet har opnået over 80% af de mulige point fra de tre kvalitetsområder: Miljømæssig, Økonomisk og Social. Det betyder, at projektet er certificeret med den højeste udmærkelse for klimavenligt og energirigtigt byggeri - DGNB Drift Platin.

 

Annemarie Munk Riis, Administrerende Direktør i Rådet for Bæredygtig Byggeri udtaler:

”Vi er glade for at kunne tildele KIRKBI Danmarks første platincertificering i DGNB Drift. Certificeringen er opnået på baggrund af KIRKBIs flotte indsats med Østergade 26, hvor virksomheden har demonstreret en holistisk tilgang til bæredygtighed og et stort engagement for miljømæssig ansvarlighed, økonomisk levedygtighed og social inklusion i driften af denne bygning”.