5

Norconsult Danmark A/S hædres med Gazelleprisen for andet år i træk

Den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed, Norconsult Danmark A/S, modtager for andet år i træk Børsens Gazellepris. Administrerende direktør Thomas Bolding Rasmussen tilskriver hæderen en klar vækststrategi og virksomhedens medarbejdere, der yder rådgivning fra øverste hylde.

Båret af en klar strategi om organisk vækst og opkøb har den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling de seneste år. Siden 2016 har virksomheden fuldført i alt otte opkøb og er vokset fra 60 medarbejdere til cirka 570 i dag.

I perioden har Norconsult desuden leveret flere rekordregnskaber - senest i 2022, hvor  omsætningen blev løftet fra 342 mio. kr. året før til 436 mio. kroner - en stigning på 27%.

EBITA var i 2022 50.565 tDKK, mens den i 2021 lå på 33.641 tDKK, hvilket svarer til en stigning på 50,3 %. EBITA i forhold til omsætning var 11,6 % i 2022 hvilket er markant over branchegennemsnittet.

Den markante vækstrejse bliver for andet år i streg belønnet med Børsen Gazellepris, der gives til virksomheder, som har præsteret en vækst udover det sædvanlige over en fireårig periode.

Kåringen vækker glæde hos administrerende direktør i Norconsult Danmark A/S, Thomas Bolding Rasmussen, der sender roser i retning af sine kollegaer.

"Det er med stor glæde og en følelse af stolthed, at vi endnu engang modtager Gazelleprisen. Anerkendelsen symboliserer en bemærkelsesværdig præstation, som alle i vores organisation har andel i. Jeg vil gerne sende en særlig tak til vores altid dedikerede medarbejdere, som leverer førsteklasses rådgivning og kører projekterne i mål med stor kvalitet, enkelhed og effektivt. Det mener jeg har skabt fundamentet for væksten og denne pris," siger Thomas Bolding Rasmussen.

Han tilføjer: 

“Vores strategiske opkøb af både ingeniør- og arkitektvirksomheder har styrket vores position i markedet markant. Det har resulteret i en bredere vifte af kompetencer og positive synergier, der gavner både vores medarbejdere og vores kunder. Udviklingen har uden tvivl spillet en væsentlig rolle i vores fortsatte succes de seneste år.”

Alene i 2023 har Norconsult gennemført tre opkøb, senest da den sjællandske del af Franck Miljø- og Geoteknik blev en del af organisationen.

Overrækkelsen af Gazelleprisen finder sted den 28. november i Lokomotivværkstedet i København, hvor vindere fra Region Hovedstaden, Sjælland og landets absolutte højdespringere kåres til landskåringen.

Om Norconsult i Danmark

Norconsult Danmark A/S beskæftiger omkring 570 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life Science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Ballerup, Kolding, Grenå, Esbjerg, Horsens og Smørum. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til både bygge- og industrisektoren.