Norconsult er nu noteret på Oslo Børs

Sandvika, 10. november 2023: Norconsult, en førende nordisk konsulentvirksomhed inden for ingeniørvidenskab, arkitektur og byplanlægning, blev i fredags noteret på Oslo Børs' hovedliste (ticker: NORCO).

"Børsnoteringen af Norconsult er en vigtig milepæl i selskabets næsten 95-årige historie, en børsnotering, der sikrer selskabet et stærkt medarbejderejerskab og åbner spændende muligheder for selskabet. Norconsult er en højkompetencevirksomhed med en stærk lokal tilstedeværelse i Norden med en balanceret blanding af opgaver i den private og offentlige sektor. Fremadrettet vil vi fortsætte med at tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere, samtidig med at vi fortsætter vores lønsomme vækst," siger Egil Hogna, CEO i Norconsult ASA.

Norconsult kombinerer ingeniørarbejde med arkitektur og digitale kompetencer på tværs af små og store projekter i den private og offentlige sektor inden for infrastruktur, energi og industri, bygninger og arkitektur. Gennem nyskabelse og innovation samt formålet "Hver dag forbedrer vi hverdagen", er vi konstant på udkig efter mere bæredygtige, effektive og samfundsgavnlige løsninger.

Norconsult kombinerer tværfaglig ekspertise med lokal tilstedeværelse og har ca. 6.000 medarbejdere fordelt på mere end 130 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Island, Polen og Finland.

 

Stor interesse for børsnoteringen

Der var stor interesse for børsnoteringen fra investorer af høj kvalitet, herunder bred deltagelse fra førende norske institutioner samt udvalgte nordiske og internationale langsigtede investorer. Derudover tegnede ca. 2.300 Norconsult-medarbejdere og over 3.300 private investorer aktier i tilbuddet, hvilket yderligere udvidede selskabets aktionærbase.

"Det er en stor dag for Norconsult, og jeg er meget stolt af dagens børsnotering. En notering på Oslo Børs giver virksomheden mulighed for at overveje strategiske muligheder, der kræver økonomisk fleksibilitet, samtidig med at vi varetager alle vores talentfulde medarbejderes interesser og virksomhedens stærke kultur", siger Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult.

Ved markedets åbning på markedets første handelsdag blev aktiekursen fastsat til NOK 19 pr. aktie, hvilket svarer til en markedsværdi på NOK 5,7 mia. Dette er den syvende notering på Oslo Børs indtil videre i 2023, og også den største.

 

Under fanen ’Om os’ kan du få mere viden om Norconsult, samt under ’Projekter’ kan du se et lille udpluk af spændende projekter, vi har arbejdet med i Danmark.