Viborg Museum
Foto: Fra Viborg Museum

Norconsult indgår byggeledelsesaftale med Viborg Kommune for ombygning af historisk bygning til nyt Viborg Museum

Norconsult og Viborg Kommune har netop underskrevet en vigtig aftale om byggeledelsen i forbindelse med en omfattende ombygning af den bevaringsværdige bygning, der tidligere husede Vestre Landsret.

Transformationen vil resultere i et nyt og moderne Viborg Museum, der forventes at blive et kulturelt og kunsthistorisk kraftcenter, som fremhæver byens imponerende tusindårige historie.

 

Tværfaglige koordinering på projektet

Norconsult vil være ansvarlig for at styre hele udførelsesfasen af projektet, herunder aflevering og idriftsætning. Dette omfatter også den omfattende tværfaglige koordinering, der er nødvendig for at sikre, at ombygningen sker smidigt og med respekt for den eksisterende bygnings kvaliteter.

 

Moderne museum i historisk bygning

Mens den ydre facade af den historiske bygning forbliver stort set intakt, vil der indvendigt gennemføres betydelige ombygninger og transformationer. Disse ændringer udføres med omhu og opmærksomhed på bygningens unikke karakter og historiske betydning. Resultatet forventes at være et moderne museum, der giver besøgende optimale muligheder for at udforske Viborgs fascinerende fortid.

Projektet markerer en vigtig milepæl i realiseringen af visionsplanen for Domkirkekvarteret i Viborg, og det forventes at have en betydelig positiv indvirkning på lokalsamfundet såvel som på regionen som helhed.

Norconsult ser frem til at arbejde tæt sammen med Viborg Kommune og andre interessenter for at sikre en vellykket og værdiskabende proces, der vil resultere i et imponerende nyt museum, som hele regionen kan være stolt af.

For yderligere informationer kontakt Claire Callaghan Olsen claire.callaghan.olsen@norconsult.com, Markedschef Tilbud og Kommunikation.

 

Vi er Norconsult

I Norconsult udvikler vi morgendagens samfund ved at kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetance. Vores ca. 6200 medarbejdere, fordelt på ca. 130 kontorer hovedsagelig i Norden, løser hvert år tusindvis af små og store opgaver for private og offentlige kunder.