Norconsult klima- og energisikrer stort stadioncenter

Norconsults afdeling i Aalborg er udpeget til at fremtidssikre det store stadioncenter i Aalborg, som huser en lang række faciliteter inklusive fodboldstadion, sportshaller og tilhørende serviceområder.

Centret var generelt nedslidt efter mange års påvirkninger af vejr og vind, men især en af stadioncentrets haller var udfordret grundet grundvandsstigningen, der havde forsaget store skader på hallerns gulve herunder trægulve og betonkonstruktioner.

Norconsult står for den fulde tværfaglige totalrådgivning i arbejde med at gennemføre en fremtidssikring og energioptimering af hallernes tage, renovering af gulve, samt muligvis opgradering af indvendige arkitektoniske elementer. Dette omfatter bl.a. renovering af den komplette gulvkonstruktion med at udføre nye konstruktioner inkl. membraner og grundvandssænkende installationer, som et back-up-system.

 

Historisk og aktivt stadioncenter

Stadion blev bygget i 1920 og siden da udvidet adskillige gange, bl.a. i 1969 hvor ’Stadionhal 1’ blev opført. Stadioncentret bruges til en mangfoldighed af arrangementer og sportsaktiviteter og skal kunne opfylde alle krav fra mange sportsgrene, specielle sportsgulve samt særlige krav ifm. Tv-udsendelser.

 

Tidsplan og udførelsen

Et stærkt samarbejdet mellem Norconsult, Aalborg Kommune, Aalborg Stadion og andre interessenter har sikret en præcis planlægning og gennemførelse af byggeriet. Renoveringsprojektet forventes færdig og klar til ibrugtagning til Stadioncentrets mange brugere i skoler, sportshøjskoler og foreninger til oktober 2024.

Som arkitekt og ingeniør er vi i Norconsult stolte af at medvirke til at gøre Stadioncenteret fremtidssikret til endnu flere positive idrætsoplevelser.