Norconsult styrker sin position med strategisk opkøb af Ingeniørværket

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniørværket, med kontorer i Esbjerg og Horsens, bliver en del af Norconsult. Opkøbet styrker Norconsults geografiske tilstedeværelse i Sydvestjylland og er det syvende opkøb i rækken siden 2017.

Norconsult forsætter med at vokse. I dag offentliggør virksomheden købet af den rådgivende ingeniørvirksomhed, Ingeniørværket, der tilbyder rådgivning indenfor alle byggeriets områder. Med opkøbet vokser Norconsult til ca. 560 medarbejdere i Danmark og udvider sin geografiske tilstedeværelse med nye kontorer i Horsens og Esbjerg.

Adm. direktør i Norconsult, Thomas Bolding Rasmussen, glæder sig over at 26 kompetente og erfarne medarbejdere nu bliver en del af Norconsult. Ifølge ham er der tale om et godt match både fagligt og kulturelt.

”Jeg er rigtig glad for, at vi kan byde Ingeniørværket og vores nye kolleger velkommen i Norconsult. Vi har ikke kun vores høje faglighed tilfælles, men deler også værdier, der handler om at give stor autonomi til vores dygtige ingeniører, at sætte sig i kundens sted og have en god forståelse for købmandskab. Vi glæder os også over, at vi styrker os i Sydvestdanmark og dermed øger vores nærhed til kunderne. Vi ser Esbjerg som et yderst interessant område med stort potentiale for vækst og udvikling, og vi glæder os derfor også meget til at udvikle forretningen sammen med Ingeniørværket,” siger Thomas Bolding Rasmussen.

Også hos Ingeniørværket vækker det glæde at blive en del af Norconsult. Ifølge direktør Finn Moe Bojsen er overtagelsen et naturligt næste skridt for virksomheden.

”Vi er glade for de muligheder, vi får ved at blive en del af Norconsult. Overtagelsen giver os større muskler, men vi har forsat det samme hoved. Som en del af Norconsult kan vi forsætte vores vækst og ekspansion til gavn for både kunder og medarbejdere,” siger Finn Moe Bojsen og tilføjer:

"Norconsults stærke kultur med decentrale enheder og selvbestemmelse har været afgørende for os. Vi vil forsat have en flad struktur, hvor alle tager ansvar, og hvor der er god styring af projekterne. Samtidig vil vi nyde godt af at blive indlemmet i de stærke faglige fællesskaber, der eksisterer på tværs af koncernen".

Syv opkøb på seks år

Overtagelsen af Ingeniørværket er det syvende af slagsen siden 2017 og det andet i 2023 for Norconsult. Senest blev LB Consult en del af familien i januar 2023, og det glæder Thomas Bolding Rasmussen, at Norconsult kan trække på erfaringerne fra en stribe vellykkede integrationer.

”Vores succes med vellykkede integrationer af opkøb skyldes både vores omfattende erfaring på området og den kultur, der præger Norconsult. Vi er en smidig organisation med decentrale enheder, der har evnen til at operere lokalt. Dette giver vores medarbejdere mulighed for at træffe gode, faglige beslutninger, hvilket er afgørende for vores integrationssucces," siger Thomas Bolding Rasmussen.

Ingeniørværket vil i en periode skifte navn til Norconsult-Ingeniørværket, men vil på sigt komme til at hedde Norconsult.

NORCONSULT I DANMARK

Norconsult A/S beskæftiger efter overtagelsen af Ingeniørværket ca. 560 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg, Ballerup, Kolding, Grenå og nu Esbjerg og Horsens. Norconsult råder over en bred vifte af kompetencer og erfaringsområder, der gør virksomheden i stand til at yde professionel rådgivning til såvel byggeriet som industrien.

NORCONSULT KONCERNEN

Norconsult er en konsulentvirksomhed med 5.900 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norden. Virksomheden udfører hvert år en lang række opgaver for private og offentlige kunder inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand og spildevand, industri, miljø, sikkerhed, arkitektur, planlægning og IT. Norconsult er ejet af medarbejderne.

INGENIØRVÆRKET

Ingeniørværket tilbyder alle former for rådgivning til private og offentlige bygherrer inden for alle byggeriets områder. Virksomheden blev grundlagt i 2014 af ingeniør Finn Bojsen. Den 1. maj 2023 overtog virksomheden Almbjerg A/S Rådgivende Ingeniørfirma i Horsens og åbnede dermed et nyt kontor i Horsens.