Vi har vundet Perron1 – Nyt museum i Skanderborg

Det er med stor glæde, at vi sammen med Thomas Andersen A/S, Pax Architects og ERIK arkitekter har vundet opgaven om at transformere den eksisterende stationsbygning og bygge en ikonisk sidebygning på Museum Skanderborg ved stationen.

Ambitionen med projektet er at forvandle Skanderborg Station til et knudepunkt for kultur og viden. Projektet omfatter en bemærkelsesværdig transformation af den eksisterende stationsbygning og en unik mulighed for at skabe en oplevelse i rum og design.

”Det vindende team har til fulde forstået, at Perron1 skal være et helt særligt museum, der bruger sin placering som et udgangspunkt for at bringe mennesker sammen – med en ventesal, som også er museum og arkiv” fortæller museumsdirektør Lene Høst-Madsen.

Sammen med vores samarbejdspartnere, Thomas Andersen a/s, Tømrer og & Totalentreprenør, Erik Arkitekter og PAX architects, har vi arbejdet hårdt på at udforme en ankomstbygning, der ikke kun respekterer stedets karakteristika, men også fungerer som en markant byport. Vi deler ambitionen om at gøre Perron1 til et museum ud over det sædvanlige og bruge dets placering som en platform for at samle mennesker.

Bæredygtighed har været i centrum for vores design. Den eksisterende postbygning fra 1983 bevares og genanvender en stor del af det indvendige, mens den nye tilbygning opføres i træ for at reducere det samlede CO2-aftryk. Byggeriet forventes at starte i forsommeren 2024 og afsluttes i september 2025. Med planer om at åbne Perron1 som et dagligt knudepunkt for pendlere ved Skanderborg Station i juletiden 2025, ser vi frem til at komme i gang med dette spændende projekt.

 

Visualisering: PAX Architects