Billede af konferencesalen på Comfort Hotel

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Projekt navn

Comfort Hotel Copenhagen Airport

Bygherre

Strawberry Properties / Nordic Choice Hotels

Tidsperiode

2018 til 2020

Nøgletal

Omfang: 39.000 kvm. Totalentreprise

Ydelse: Projektering, fagtilsyn og projektopfølgning

Fag: Konstruktioner, VVS-installationer, ventilation, køling samt stærk- og svagstrøm, CTS

Samarbejdspartner: Krook & Tjäder arkitekter

Aften luftfoto af Comfort Hotel

Nyt konferencehotel tæt på Københavns Lufthavn

Comfort Hotel Copenhagen Airport er et lufthavnshotel med en urban vibe og unikke miljøvenlige initiativer. Norconsult har som ingeniørrådgiver på projektet, været en del af at implementere et aktivt konferencehotel for Strawberry Properties / Nordic Choice Hotels.

Hotellet bringer områdets aktiviteter i centrum

Med den centrale beliggenhed, gode parkeringsmuligheder samt interaktion med både Kastrup Lufthavn og offentligt transport, får hotellets overnattende og konferencegæster unikke muligheder for et godt ophold.

Billede af et af værelserne på Comfort Hotel

Løsninger i projektet

De 619 værelser er fordelt mellem tre fløje, som placeres ’svævende’ ovenpå et 3.000 m2 stort søjlefrit konferencecenter. Højden på fløjene (12 og 11 etager) er defineret ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse til lufthavnen.

Løsninger i projektet

Adgangen til hotellets værelsesetager og konferencedel foregår fra indgangsområdet på terræn ved syd facaden. Hotellet, konferenceområde og øvrige publikumsfunktioner er indrettet med offentlig adgang, således at de indgår i lufthavnens samlede servicetilbud.

Dette hotel er der projekteret et CTS-anlæg til hele hotellet. Der styres på ventilation, køl og varme, og energi optimering af anlæggene via visualisering af forbruget på diverse målere fordelt i bygningen. Der er udført tilsyn og lavet funktionsbeskrivelser samt stikprøver af udført funktionsafprøvning.

 

Projektets mission

Bygherres mission med Comfort Hotel har været at skabe Nordeuropas største konferencecenter ved en lufthavn. Der har ligeledes været et fokus på, at et hotel med multifunktioner, herunder også at være attraktiv for budgetrejsende.