Familieboliger i Solbjerg

Projekt navn

Familieboliger i Solbjerg

Bygherre

Aarhus Omegn

Lokation

Solbjerg, Aarhus

Tidsperiode

2015 til 2022

Nøgletal

Omfang: 44 boliger
Ydelse:  Totalrådgivning, arkitekt, ingeniør og byggeledelse
Fag: Arkitektur, konstruktioner, VVS installationer, ventilation, køling samt stærk- og svagstrøm, fagtilsyn og byggeledelse

Samarbejdspartner: Norconsult

har leveret arkitekt- og ingeniørydelser i totalrådgivning

Udvikling af 4 langehuse med 44 nye boliger

Norconsult har været totalrådgiver på projektet, fra den indledende dialog med kommunen og udarbejdelse af en lokalplan for området, skitsering og dialog med brugere til den endelig projektering af projektet. Undervejs har Norconsult været inddraget i beboerinformationen, byggeudvalgsmøder og afdelingsmøder, hvor projektet er blevet fremlagt og bearbejdet i tæt samarbejde og dialog med udvalgene i de forskellige faser af projektet.

Attraktivt boligområde

Boligerne i Solbjerg er tegnet for boligforeningen Århus Omegn, med henblik pa at skabe et nyt og attraktivt boligområde i Solbjerg bymidte.

Bebyggelsen består af 44 familieboliger for­delt over 6 længehuse, i 3 etager. Bebyggelsen ligger smukt fordelt i det bevaringsværdige parklignende landskab omkring 2 søer. Lejlighederne er primært 3 og 4-værelses, samt enkelte 2-værelses lejligheder med hver deres altan eller privat terrasse der henvender sig til det omkringliggende landskab med ud­kig til søerne og parkens grønne arealer.

Løsninger i projektet

Byggeriet opføres i et moderne formsprog med en lys tegl som det primære materiale, men brydes op af felter i træ i forskellige formater og karakterer. Teglen bearbejdes i felter langs facaden med fremspring og tilbagetrækning, og gavlene pa de 6 længehuse beklædes med træ i den fulde højde af facaden. Samspillet mellem teglen og træet gør at husene fremstår i varme naturlige nuancer, som forener husene i landskabet og konteksten.

Projektets mission

Bygherre ønskede at skabe et attraktivt område med almene familieboliger i høj arkitektonisk kvalitet og effektiv arealudnyttelse, der både er centralt beliggende i byen, tæt på institutioner, skoler og indkøb og som samtidig kan byde på naturskønne omgivelser med 2 søer og stisystemer.

Tværfagligt samarbejde