Billede af Widex

Widex

Projekt navn

Widex

Bygherre

Widex A/S

Lokation

Danmark, Allerød

Tidsperiode

2008 til 2011

Nøgletal

Omfang:  32.000 m2 nybyggeri og 5.000 m2 p-kælder

Ydelse. Bygherrerådgivning og totalrådgivning, herunder projektering, byggeledelse og fagtilsyn

Fag: Konstruktioner, VVS-installationer, ventilation, stærk- og svagstrøm

Samarbejdspartner: White Arkitekter

Widex - Danmarks første Co2-neutrale domicil

Den familieejede høreapparatvirksomhed Widex havde behov for et nyt domicil i Allerød. Det nye domicil skulle indeholde faciliteter til udvikling og administration: kontorer, mødefaciliteter, auditorier, og arealer til produktion, herunder renrum samt et produktionskøkken til glæde for 900 medarbejdere.                           

Norconsult har som ingeniørrådgiver været en del af at skabe en energioptimerede bygning, der er indrettet med henblik på et levende og inspirerende miljø for såvel medarbejdere som besøgende. Bygningen indeholder et geotermiske anlæg, der er det første af sin art i Danmark. Det er beregnet til at lagre overskydende varme fra bygningen i et grundvandsmagasin med henblik på genbrug.

 

Løsninger i projektet

20.000 solceller (1.200 m²) er integreret i facaden, der er i glas og anodiseret aluminium. Hertil leveres også strøm fra egen vindmølle, og overskudsproduktionen kan leveres til det offentlige højspændingsnet.

Et centralt styringssystem (CTS) styrer og integrerer alle bygningens komponenter og giver dem mulighed for at kommunikere.

 

Projektets mission

Bygherres mission var at opføre et domicil med fokus på bæredygtighed både i byggeri og drift, samtidig med at et godt indeklima inspirerer til produktivitet og bidrager til øget arbejdsglæde.

Billede af Widex, solcellefacade