DTU bygning B112 har fået tildelt DGNB-Diamant

Diamantudmærkelsen blev givet til B112 og den nye bygning er med til at give de bedste faciliteter for sine brugere. Bygherre kan bekræfte, at flere af DTU's brugere aktivt går over i bygningen, når de trænger til ro og fordybelse.
 "Man har formået at gøre en bygningstype, der normalt er en steril firkantet klods uden vinduer til et varmt, rummeligt og roligt miljø", udtalte en fagdommer fra Arkitektforeningen.

 

DGNB-diamant er en arkitektonisk udmærkelse man kan få i tilknytning til en DGNB certificering.

Den gives ud fra 9 kriterier, der omhandler brugbarhed, holdbarhed, skønhed, sted, rumlighed og detaljering. Diamanten bliver givet af en fagjury bestående af arkitekter og repræsentanter fra Rådet for Bæredygtig Byggeri og er indtil nu kun givet til 5 byggerier i Danmark og nu også til DTU B112.

 

Transformationsmuligheder

Byggeriets transformationsmuligheder blev bestemt også bemærket. Byggeriet er designet til at kunne både udvides og ændres. Dette er gjort med facademoduler, der med synlige samlinger synliggør udskiftningsmulighederne bl.a. for brugerne. Der er anvendt genbrugs alu-plader, der ligeledes kan fjernes og enten direkte genbruges eller omsmeltes til nye plader.

Bygningen afspejler forskernes bæredygtighedsfokus og kerneaktivitet - forskning i genanvendelse og udnyttelse. 3. sal er brugt til installationer, men vil i fremtiden også kunne inddrages til brugbare lokaler.

 "På et tidspunkt har DTU ikke mere plads til at bygge nyt, og de må derfor begynde at bygge om i stedet for", Projekteringsleder på projektet Tobias Wittenburg, CCO Arkitekter.

Projektet blev i udarbejdet for DTU, Lyngby Campus i samarbejde med Christensen & Co arkitekter og Elindco. Norconsult har varetaget alle ingeniørfagene, samt DGNB-auditor rollen.

Under projekter kan du læse, hvordan projektet er løst i teamet.