Komplekst skolebyggeri klar til forventningsfulde skolebørn

I august 2023 kunne ByK & TRUST-partnerskabet overdrage nøglerne til Teglholmens og Sydhavnens skolebørn, der snart kan flytte ind i et moderne skolebyggeri. Det strategiske byggepartnerskab Byk & Trust er klar med den 5.500m² nye store tilbygning til Skolen i Sydhavn i København.

Det spændende projekt har været af høj teknisk kompleksitet med stillede flere forskellige krav til den solide opgaveløsning TRUST-samarbejdet. Hertil har projekt været under vejs i en udfordrende tid med covid og efterfølgende materialemangel og inflation.

Hos Norconsult ser team leder Thomas Abildgren Hansen store fordele ved samarbejdsformen:

- Det, i kombination med prisstigninger, kunne i en klassisk totalentreprisemodel sagtens være gået i hårdknude, men samarbejdsformen har i netop dette tilfælde vist sig meget positiv i en tid hvor balancen mellem kvalitet og økonomi har været svær at finde, vurderer Thomas Abildgren Hansen.

 

Tilbygningen skal kunne rumme mange behov

Særligt for denne tilbygning er, at for at kunne tilgodese individuelle behov med meget forskellige udendørs og fællesarealer, er alle flader, herunder tagflader, indtænkte i projektet. I stueetagen er der etableret et nytænkende læringsrum med lege- og læringsøer til skolens større elever, mens daginstitutionen fordeler sig over 2. og 3. etager med udemiljø og legeplads på bygnings tage.

Tilbygningen til Skolen i Sydhavnen er udarbejdet for ByK i TRUST-partnerskabet der består af Enemærke & Petersen, Sweco, Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Lytt, Kragh & Berglund, Norconsult samt Københavns Kommune.

Her kan du læse mere om projektet.

 

Foto: Jonathan Weimar