Luftfoto af Kolding Sky

Kolding Sky

Projekt navn

Kolding Sky

Bygherre

AP Pension

Lokation

Danmark, Kolding

Tidsperiode

2019 til 2021

Nøgletal

Omfang: 9.680 m2 bolig

Ydelse: Bygherrerådgivning og fagtilsyn

Svanemærkede lejligheder i Design City

Med 19 etager og 70 meter er Kolding Sky et vartegn i Koldings skyline. Som bygherrerådgiver for AP Pension, har vi været med til at skabe rammerne for det imponerende højhus med i alt 99 lejligheder.

Kolding Sky er placeret i Design City, som er en bydel med fokus på bæredygtig produktion og moderne løsninger. Her har lejerne i Kolding Sky en enestående udsigt over både Kolding Fjord og byen. 

 

Løsninger i projektet

Kolding Sky er Jyllands første svanemærkede lejeboliger. Det imponerende boligtårn har et lavt energiforbrug, et godt indeklima og et fokus på bæredygtighed i hele byggeriets livscyklus. Hver enkelt beslutning er nøje overvejet.

Bygningen er opført med hvide betonelementer og med brug af bæredygtige materialer og energieffektive teknologier for at opnå balance mellem miljøbevidsthed og komfort. Kolding Sky har et let og enkelt udtryk, der brydes af de forskudte A-mærkede vinduer og en stueetage med glasfacade.

At Kolding Sky er svanemærket betyder, at byggeriet lever op til strenge krav ift. energiforbrug og materialer. Energieffektive løsninger som ventilation med varmegenvinding og solceller på taget sikrer et lavt energiforbrug, og bæredygtige byggematerialer er nøje udvalgt i henhold til kravene til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Lejerne i Kolding Sky kan derfor være sikre på at flytte ind i et sundt hjem med et lavt energiforbrug.

Som bygherrerådgivere har vi leveret rådgivning i de indledende faser og fulgt projektet nøje under byggeprocessen med bygherre- og fagtilsyn for at sikre en succesfuld gennemførelse.

 

Projektets mission

Det har fra begyndelsen været AP Pensions ønske at skabe et vartegn i byen uden at gå på kompromis med bæredygtighed og kvalitet. Kolding Sky er derfor blevet en svanemærket, bæredygtig bygning med fokus på lavt energiforbrug, godt indeklima og miljøvenlige materialer, der kombinerer æstetik og funktionalitet til glæde for dets beboere.