Billede af Theodora Hus med Carlsberg elefanterne

Theodora Hus

Projekt navn

Theodora Hus

Bygherre

CarlsbergByen

Lokation

Danmark, Valby

Tidsperiode

2016 til 2020

Nøgletal

Omfang: 8.800 kvm., 3.500 kvm kælder
Ydelse: Projektering, fagtilsyn og projektopfølgning, arbejdsmiljøkoordinering (P)
Fag: Konstruktioner, VVS installationer, ventilation, køling samt stærk- og svagstrøm

Samarbejdspartner: ADEPT

Billede af Theodora Hus Carlsberg med elefanterne

Boligbebyggelse i historiske rammer

Norconsult har som ingeniørrådgiver for CarlsbergByen, været en del af at forvandle en gamle bryggerigrund fra industrigrund til et levende bykvarter. Byggefeltet er beliggende i den nordvestlige del af Carlsberg Byen. Den nybyggede del af byggeafsnittet er placeret langs den fredede Ny Carlsbergvej lige før Elefantporten.

Den gamle industrigrund blomstrer af liv

Bebyggelsen rummer såvel boliger som erhverv. Der er etableret 2-6 værelses lejligheder med arealer fra 57 til 180 m2. Erhvervsarealerne er placeret i hele den bevaringsværdige del, samt i byggeriets stueplan. Der er indrettet en café/restaurant i stueetagen imod Ottilia Jacobsens Plads. Hertil café-koncept i Gærkælder- forbygningens kælder med en indskudt etage.

Billed af gårdmiljø i Theodora Hus

Løsninger i projektet

I forhold til byggefeltets placering var der store krav til byggeriets arkitektoniske udformning, der skulle være respekt om de historiske rammer. Det var en udfordring da Theodora Huse dels er af stor højdeforskel fra øst imod vest, og dels af tætheden i området og bydelen. Den østlige del af byggeafsnittet er den delvis bevaringsværdige Gærkælder-forbygning. En bygning som bevares i hele sin længde imod Carlsberg Byens hovedplads, Bryggernes Plads. Imod vest ved Ottilia Jacobsens Plads og imod syd til byggeafsnittets sydlige del, er Theodora Hus bygningskrop en del af et af Carlsberg Byens 9 tårnhuse – et tårn på 80 meters højde.

Projektets mission

Byggefeltets placering stiller store krav til byggeriets arkitektoniske udformning. Det er derfor bygherres mission at skabe en bebyggelse i respekt for de historiske rammer.