Gamle kasernebygninger skal skabe et levevenligt byområde på tværs af alder og sociale grupper
Området omkring Thors Have har tidligere været et militærdepot og garageanlæg, men længe stået uberørt. Derfor blev der sat skub i videreudviklingen af området, der skal være med til at styrke Odenses grønne identitet.
Byudviklingen Thors Have indeholder i alt 71.000 m2 grund, som er opdelt i ni byggefelter, hvor der skal bygges ca. 400 nye boliger.
Bygningsundersøgelser og nedrivning
Forud for nedrivningsarbejdet er der foretaget bygningsundersøgelser for miljøskadelige stoffer som PCB, tungmetaller, olie, asbest m.v. i samarbejde med Tscherning A/S. En del af undersøgelserne omhandlede borekerne prøver for vurdering af udbredelse af skadelige stoffer i den høstbare beton.
Mere en 90 % af materialerne fra de gamle nedrevne kasernebygninger er blevet genbrugt. Disse materialer er blandt andet blevet brugt på udearealerne i området. Meget af materialerne fra bygningerne er beton. Denne beton er blevet knust, og skal anvendes som bund i de nye veje på området.
Jord og grundvandsundersøgelser samt geotekniske undersøgelser
Det gamle kaserneområde var delvis kortlagt som forurenet og der var mistanke om forurening i de ikke undersøgte områder, fx under bygninger og smøregrave, ved oplag/ parkering af militærkøretøjer m.v. Der er udført miljøundersøgelser af jord og grundvand efter aftale med miljømyndighederne ved alle potentielle forureningskilder. Der er udført risikovurdering og oprensning af forurenet jord i de forurenede områder med det formål at få udtaget ejendommen af forureningskortlægningen og frigivet byggefelterne til boligformål.
Geotekniske undersøgelser og tilsyn
Der er foretaget geotekniske undersøgelser for byggemodningsentreprisen og geoteknisk kontrol med afrømningsniveau og indbygning af sandpude i de første byggefelter.