Visualisering af Brønshøj Sognecenter

Brønshøj Sognecenter

Projekt navn

Brønshøj Sognecenter

Bygherre

Brønshøj Menighedsråd

Tidsperiode

2016 til 2019

Nøgletal

Omfang: 1.080 m2

Ydelse: Projektering og fagtilsyn af ingeniørdiscipliner, byggeledelse, arbejdsmiljø

Fag: Konstruktioner, VVS installationer, ventilation samt stærk- og svagstrøm

Samarbejdspartner: NORD Architects

Foto af Brønshøj Sognecenter

Sognecenter i et moderne træbyggeri

I et samfund med konstant udvikling, fyldt med rodløse medier og uformelle interaktioner, er der behov for samlingspunkter, der giver nærvær og fællesskab. Norconsult har som ingeniørrådgiver for Brønshøj Menighedsråd, været en del af at skabe en bygning der formår at signalere det ønskede udtryk. Cirkelslaget giver Sognecenteret sit særkende og sender et omfavnende og inviterende signal til omverdenen. Sammenspillet imellem facadernes træmateriale og lysspillet i lamellerne, giver huset et varmt og imødekommende udtryk. Den buede facade udført i CLT, er tildannet på fabrik ved hjælp af robotteknik og er et af de største spænd udført i Danmark.

Sognecenter til fællesskabet

Det nye Brønshøj Sognecenter har til formål at åbne sig op for fællesskabet i en lys, ærlig og imødekommende atmosfære. Sognecenterets nye bygning er indpasset i dets kulturelle og historiske kontekst, så bygningen samtaler med sine omgivelser.

 

Løsninger i projektet

Sognehuset er et byggeri med minimalt energiforbrug, og som samtidigt kræver minimalt vedligehold.

Selve konstruktionen er af krydslamineret træ (CLT), et byggemateriale med et meget lavt CO2-aftryk, samt med gode fugt- og varmebuffer-egenskaber, der sikrer et godt indeklima.

I forlængelse af de bæredygtige tiltag, har vi anvendt naturlig ventilation, samt udformet huset med fokus på optimale forhold for dagslys kombineret med LED-belysning og lysstyring.

Solceller på taget bidrager til at minimere ressourceforbruget.

Det grønne tag sikrer forsinkelse af nedsivning af regnvand, samt med mulighed for opsamling af regnvand til brug ved toiletskyl

 

Projektets mission

Da Brønshøj skulle have nyt sognecenter, var ambitionen også at skabe et klimavenligt byggeri med et lavt energiforbrug, der samtidig kunne understøtte sognecentrets budskab om at være et inkluderende sted i “venlige” materialer.

 

visualisering NORD Architects

Visualisering af Brønshøj Sognecenter