Aabenraa Psykiatriske Hospital

I Region Syddanmarks psykiatriplan af 2007 fremgår det, at eksisterende afdelinger i hovedfunktion Sønderjylland skal sammenlægges til én stor afdeling i Aabenraa.

Det nye psykiatriske sygehus rummer i alt 115 senge til voksne, børn og unge. Hertil kommer et ambulatorium til Børn- og Unge-psykiatri. I alt er der 8 afsnit, som placeres på et stærkt skrånende terræn nord for Aabenraa Sygehus. Overordnet er bygningerne disponeret omkring en midterakse med fællesfunktioner, der binder afsnittene sammen. Det stærkt skrånende terræn - 12m i forhold til eksisterende sygehus - gør, at der er store forskelle i etageniveauerne fra afsnit til afsnit. Afsnittenes etageantal varierer fra 1 til 3

Ergonomisk døgnrytmelys

Der er installeret Ergonomisk Døgnrytmelys som understøtter kroppens naturlige døgnrytme og sikrer den rette belysning til husets forskellige funktioner.

Lyset er kraftigere end normalt om dagen for at simulere dagslys og opnå en fysiologisk effekt. Om natten derimod, ændres det til det specialudviklede natlys, som bruger væsentligt mindre energi end konventionelle installationer. At forene energioptimering og døgnrytmelys er helt nyt, og det stiller store krav til viden om styring og om, hvordan lyset påvirker mennesker.

 

Fakta

  • Bygherre: Region Syddanmark
  • Beliggenhed: Aabenraa
  • Samarbejdspartnere: White Arkiteter, Ingeniørgruppen Varde
  • Anlægssum: 480 mio
  • Størrelse: 16.500 m2

Kontaktperson

Profilbillede av Jacob Ilsøe
Jacob Ilsøe
Direktør, Byggeri og Anlæg