DTU Bygning 128 og 129

-

Bygning 128 og 129 er behandlet som en sammenhængende helhed med inspiration i de eksisterende værkstedsprægede specialbygninger på Campus.

Bygningerne 128 og 129 indeholder laboratorie-, forsknings- og kontorfaciliteter samt fællesarealer. Bygning 129 er arkitektonisk en udvikling af de tra-ditionelle glasgange, som overalt på DTU forbinder de gule teglstensklædte længer. Bygningen er udtrykt som en nøgtern æske, der placeres frit mellem 118 og 119 og forbindes til disse med transparente glasgange.

Bygning 128 er organiseret omkring en central, stabiliserende kerne. Generiske laboratorielokaler er orienteret mod øst og nord, med vinduer og solafskærmning tilpasset funktionaltiteten og indret-ningsmulighederne i de enkelte rum.

B129 er ligesom B128 designet med fokus på transparens, stor rumlig variation, kig mellem etager og faglige samt mindre sociale zoner. Bygningen er disponeret sådan at mødezoner, flexpladser og opholdsarealer er samlet omkring bevægelsesforløbet gennem bygningen fra 118 og videre til 119. Laboratorier og analyserum som kræver dagslys er place-ret i stueplan mens ikke dagslyskrævende funktioner er placeret i kælder omkring den eksisterende tunnel.

Fakta

  • Bygherre: DTU Lyngby Campus
  • Beliggenhed: Lyngby
  • Samarbejdspartner: CCO Arkitekter
  • Størrelse: 2.000 m2

 

Kontaktperson

Profilbillede av Thomas Abildgren Hansen
Thomas Abildgren Hansen
Diplomingeniør, VVS